torstai 13. elokuuta 2020

Suklaiset mokkapalat

Mokkapaloja, masaliisaa, rakkaudenpalat, suklaaneliöt, äkkimakee .. rakkaalla lapsella.. eikun leivonnaisella on montaa nimeä.
Näitä muunneltu niin että laitoin taikinaan suklaata lisäksi. Ja jostain luin että voin pahtaminen toisi lisää makua.. Itse en tähän sitä ainakaan tykästynyt. Perinteisellä mennään jatkossa.
Päällyseen en ole ennen laittanut suolaa. Joku sanoi että makeisiin leivonnaisiin pitäisi laittaa aina hiukan suolaa.. No jaa..

 

Suklaiset mokkapalat

7 dl jauhoja (vaaleita gluteenittomia, kaurajauhoa, lupiinijauho)

6 kananmunaa

3 dl fariinisokeria

5 tl leivinjauhetta

5 tl vaniljasokeria

100 g tummaasuklaata

5 rkl kaakaojauhetta

3 dl maitoa

250 g voita

ripaus suolaa

kuorrute:

100 g voita

2-4 rkl kahvia

3 rkl kaakaota

n. (tai reilu) ½ pkt tomusokeria

ripaus suolaa


Sulata kattilassa voi kunnes vahtoaa -> pienellä lämmöllä. Älä päästä palamaan!!! Jäähdytä.

Vaahdota kananmunat sekä sokeri hyväksi vaahdoksi. Sekoita kuivat ainekset keskenään. Rouhi suklaa. Sekoita kaikki ainekset vuoronperään keskenään. Kaada pellille. Paista 200'C n.20min uunista riippuen.

kuorrute;  sulata voi ja sekoita joukkoon kahvi, kaakao, suola ja tomusokeria niin että saat levitettävän massan. Jos tomusokeria menee liikaa niin lisää kahvia teelusikalla vähän kerrallaan niin saat juoksevan kuorrutteen. Lisää kuorrute hiukan jäähtyneen pohjan päälle. Täsäkin on kahta koulukuntaa kummasta tykkä enemmän; levittää kuorrute suoraan vai kumota levy ja lisätä kuorrute paistopinnalle jolloin pohja imee kuorrutetta hiukan.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uunitomaatit

Uunitomaatit 1 kg kirsikkatomaatteja tai muita pieniä tomaatteja Sokeria Suolaa Oliiviöljyä Pese kirsikkatomaatit. Halkaise. Laita uunipelli...