perjantai 20. marraskuuta 2020

Sitruunapiirakka


Jotain hyvää ja raikasta piti saada.
Vähensin sokerin määrää (yllätys, yllätys). Pohjaan käytin fariinisokeria, mutta täytteeseen normi valkoista -muuten olisi värjännyt tuon ikävän väriseksi.
Sitrunamehun määrän tuplasin.
Sekä muunsin gluteenittomaksi.


 Sitruunapiirakka

pohja:

2 dl vaaleita gluteenittomia jauhoja

½ dl kaurajauhoja'½ dl fariinisokeria

1 tl vaniljasokeria

150 g huoneenlämpöistä voita

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja painele haluamaasi vuokaan. Esipaista pohjaa 200'C uuninkeskitasolla 10-15min.


sitruunatäyte:

3 kananmunaa

1½ dl sokeria

½ dl vaaleita gluteenittomia jauhoja

8 rkl sitruunamehua

Vatkaa kananmunat ja sokeri hyväksi vaahdoksi. Sekoita jauhot joukkoon sekä sitruunamehu. Kaada esipaistetun pohjan päälle. Paista vielä 10min.


päälle:

tomusokeria

Ripottele tomusokeria sihdin läpi piirakan päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uunitomaatit

Uunitomaatit 1 kg kirsikkatomaatteja tai muita pieniä tomaatteja Sokeria Suolaa Oliiviöljyä Pese kirsikkatomaatit. Halkaise. Laita uunipelli...