maanantai 9. marraskuuta 2020

Piparipalat

 

Moni herkutteli isäinpäivänä mokkapaloilla.. Meillä herkuteltiin näillä.


Ohje löytyy viime vuoden joulukalenterista. Muuttelin hiukan jauhoja -onnistuu siis aika hyvin mistä vaan gluteenittomista. Pohjasta voisi ehkä ½ dl vähentää vielä sokerista.. Tosin eipä näin tule syötyä niin montaa kerralla. Tosin meillä ei muutenkaan kestä juuri mikään seuraavaan päivään.

Piparipalat


4 kananmunia
2 dl fariinisokeria
2 rkl siirappia
6 dl jauhoja (4 dl vaaleita gluteenittomia jauhoja, 2 dl kaurajauhoja)
½ tl kardemummaa
½ tl inkivääriä
½ tl pomeranssin kuorta
½ tl neilikkaa
3 tl leivinjauhetta
2 dl maitoa
200 g margarinia

kuorrutus:

50 g margariinia
½ tl kardemummaa
½ tl inkivääriä
½ tl pomeranssin kuorta
½ tl neilikkaa
ripaus mustapippuria
½ dl siirappia
tomusokeria

Vaahdota kananmunat, fariinisokeri sekä siirappi vaahdoksi. Sulata rasva. Sekoita kuivat ainekset keskenään. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Kaada taikina pellille. Paista 200'C 12-15min.
Kuorrutus; kiehauta kattilassa rasva, mausteet sekä siirappi. Sekoita tomusokeria joukkoon nin että saat levitettävän kuorutteen. Kaada kuorrute pohjan päälle. Jäähdytä ja säilytä jääkaapissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uunitomaatit

Uunitomaatit 1 kg kirsikkatomaatteja tai muita pieniä tomaatteja Sokeria Suolaa Oliiviöljyä Pese kirsikkatomaatit. Halkaise. Laita uunipelli...