Moni herkutteli isäinpäivänä mokkapaloilla.. Meillä herkuteltiin näillä.
Ohje löytyy viime vuoden joulukalenterista. Muuttelin hiukan jauhoja -onnistuu siis aika hyvin mistä vaan gluteenittomista. Pohjasta voisi ehkä ½ dl vähentää vielä sokerista.. Tosin eipä näin tule syötyä niin montaa kerralla. Tosin meillä ei muutenkaan kestä juuri mikään seuraavaan päivään.
Piparipalat
4 kananmunia
2 dl fariinisokeria
2 rkl siirappia
6 dl jauhoja (4 dl vaaleita gluteenittomia jauhoja, 2 dl kaurajauhoja)
½ tl kardemummaa
½ tl inkivääriä
½ tl pomeranssin kuorta
½ tl neilikkaa
3 tl leivinjauhetta
2 dl maitoa
200 g margarinia
kuorrutus:
50 g margariinia
½ tl kardemummaa
½ tl inkivääriä
½ tl pomeranssin kuorta
½ tl neilikkaa
ripaus mustapippuria
½ dl siirappia
tomusokeria
Vaahdota kananmunat, fariinisokeri sekä siirappi vaahdoksi. Sulata rasva. Sekoita kuivat ainekset keskenään. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Kaada taikina pellille. Paista 200'C 12-15min.
Kuorrutus; kiehauta kattilassa rasva, mausteet sekä siirappi. Sekoita tomusokeria joukkoon nin että saat levitettävän kuorutteen. Kaada kuorrute pohjan päälle. Jäähdytä ja säilytä jääkaapissa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti