Hirvikäristys
Pala hirveä (pakastettua)
suolaa
mustapippuria
voita
(vettä)
Ota liha hiukaksi aikaa lämpiämään (vähintään 20min) ennen valmistusta. Täysin jäässä olevaa on hankala leikata. Vuole jäisestä lihasta suikaleita. Pidä lihan suojana paperikäärrettä, pyyhettä tai jotain -jäistä lihaa on paljon parempi pitää paikallaan ettei käsi jäädy kylmästä lihasta. Vuole koko liha kauttaaltaan suikaleiksi.
Paista jäiset suikaleet voissa. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Jos haluat etkä ole liian hätäinen saamaan ruokaa pöytään. Lisää lihan joukkoon pienesti vettä ja jätä hautumaan miedolla lämmöllä. Itsellä hautui perunoiden kypsymisen ajan.
Tarjoa peruna muusin kera, puikulaperunoiden kera, kasvislisäkkeen kera, puolukoiden, puolukkahillon kera tai minkä kanssa haluatkaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti