perjantai 16. joulukuuta 2016

Hirvikäristys & perunamuusi


Kunnei täältä leveysasteelta saa kunnollista poroa niin onneksi sentään hirveä saa :)
Perunamuusista voi hyvin jättää sokerin pois -siks onkin suluissa. Itse vaan siihen tottunut. Vaikkakin kaikesta sokeria koittanut vähentää muttei muusista vaan pysty -kyllä sitä nyt ilmankin syö mutta minkäs teet..

reilu 900 g köntti hirveä
merisuolaa
mustapippuria
vettä
katajanmarjoja

2 kg jauhoisia perunoita
maitoa
voita
suolaa
(sokeria)

Ota liha lämpeämään huoneenlämpöön vähintään tuntia aikaiseemmin. Tällä aikaa hyvin kerkeää kuorimaan perunat valmiisi.
Vuolla vielä jäisestä lihasta veitsellä suikaleita. Paista suikaleet muutamassa erässä pannulla. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää lopuksi kaikki lihat pannulle. Paras jos on kunnollinen valurauta pannu, onnistuu kyllä muutenkin. Lisää vettä niin että lihat peittyvät ja lisää joukkon maun mukaan katajanmarjoja. Anna hautua kannen hiljalleen alla 1½-2 tuntia.
Keitä perunat kypsäksi. Lisää suola, maun mukaan voita, maitoa ja halutessa sokeria hiukan. Soseuta.
Tarjoa puolukkasurvoksen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uunitomaatit

Uunitomaatit 1 kg kirsikkatomaatteja tai muita pieniä tomaatteja Sokeria Suolaa Oliiviöljyä Pese kirsikkatomaatit. Halkaise. Laita uunipelli...