Todella makeita mutta niin hyviä. Tryffeleistä saa minkäkoisia haluaa ottamalla lusikalla suklaamassaa haluama määrä. Itsellä tuli mieleen kun olin nämä jo pyöritellyt että olisi voinut tehdä vieläkin pienempiä. Ohjeessa oli 300g suklaata, sulatin lopulta kuorutetta varten 150 g ja tuntui että sekin oli loppuihin liian vähän..
300-350 g tummaa suklaata
1 dl kuohukermaa
1 dl nutellaa
1 dl tomusokeria
Paloittele 200g suklaata karkeaksi rouheeksi. Kiehauta kerma kattilassa ja nosta syrjään liedeltä.
Lisää kerman joukkoon suklaa, nutella ja tomusokeri. Sekoita tasaiseksi. Laita jääkaapiin jähmetymään pariksi tunniksi.
Ota lusikalla suklaamassaa ja pyrittele palloiksi. Pyöritä kaikki tryffelit. Nosta 15min:si pakkaseen.
Sulata loppu suklaa ja dippaa kylmät tryffelit suklaaseen. Nosta haarukoiden avulla leivinpaperin päälle kuivumaan. Nosta hetkeksi jääkaappiin. Halutessa koristele ennen suklaan kovetusta pähkinärouheella tai kaakaojauheella.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti