Fudgea olen ennenkin tehnyt ja resepti löytyy vanhasta blogista.
Tämä käyttäytyi ihan erilailla ja tästä tuli oikein kunnon kermatoffeeta. Tätä ei kyllä syönyt kuin lusikalla.. Hyvää kuitenkin. Sitruunan tilalla voi käyttää oikeastaan mitä vain haluaa tai jättää kokonaan pois. Tein nämä illasta ja aamusti ei sitruuna juurikaan maistunut mutta illasta maistui jo hyvin.
3 dl kuohukermaa
3 dl sokeria
3 rkl hunajaa
50 g voita
(1-2 sitruunan raastettu kuori)
Mittaa kerma ja sokeri kattilaan. Kuumenna kunnes seos kiehahtaa. Lisää hunaja ja voi. Anna kiehua hiljaa kuplien kunnes seos sakenee. Jos et omista lämpömittaria (niinkuin en omista) niin varmista pallokokeella että seos on valmista . Tputa muutama tippa seosta kylmään veteen ja jos seoksesta saa pyöriteltyä pallon on toffee valmista. Lisää halutessasi sitruunaa tai jotain muuta makuainetta.
Vatkaa seosta muutama minuutti sähkövatkaimella. Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja anna jähmettyä seuraavaan päivään.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti