tiistai 6. joulukuuta 2016

Suklaapizza (daimkakku)



Päätimpä sitten kokeilla daim-kakkua. Mutta eipä lähikaupasta löytynyt daim-suklaata eikä daim-palloja niin sovelsin ja tein sitten "vaan"suklaa"pizzan" :P Hyvää tämä oli näinkin mutta pitää ehdottomasti kokeilla myös noilla "oikeilla aineilla" myös. Gluteenittoman tästä tein myöskin mutta laktoositonta tästä ei saa kun tulee tuota valkoista suklaata..
pohja:
  • 2 kananmunaa
  • 1 ½ dl fariinisokeria
  • 1 tummia jytte-jauhoja
  • ½ dl gluteeniton jauhoseos
  • ½ rkl psyllium-jauhoa
  • ½ tl leivinjauhetta
  • 1 rkl kaakaojauhetta
  • 50 g voita
täyte:
  • 3 dl vettä
  • 1 dl vaniljakreemijauhetta
  • 100 g valkosuklaata

  • päälle:
  • 200 g tummaasuklaata 
  • 1½ daim levyä
  • 1 dl kuohukermaa
  • ranskanpastellija

  • Vaahdota kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sihtaa massan joukkoon. Lisää lopuksi varovasti sekoittaen sulatettu voi. 
  • Paista pohja leivinpaperilla vuoratun halkaisijaltaan 28 cm piirakkavuoassa uunin alatasolla 200'C n.15 minuuttia. Kumoa hieman jäähtynyt pohja. Pohja on aika ohut, joten halkaise se varovasti sahalaitaveitsellä kahteen osaan. 
  • Valmista täyte vatkaamalla kylmään veteen vaniljakreemijauhe. Sekoita joukkoon sulatettu valkosuklaa. Levitä pohjan päälle noin puolet täytteestä, nosta toinen levy päälle ja levitä sille loppu täyte.  Nosta pakastimeen kuorrutteen valmistamisen ajaksi. 
  • Laita kuohukerma kattilaan ja lisää joukkoon paloiteltu suklaalevy sekä pilkottu daim levyt. Anna suklaan sulaa  ja sekoita seosta varovasti. Ripota ranskanpastillit ”pizzan” päälle ja kaada kuorrute pinnalle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uunitomaatit

Uunitomaatit 1 kg kirsikkatomaatteja tai muita pieniä tomaatteja Sokeria Suolaa Oliiviöljyä Pese kirsikkatomaatit. Halkaise. Laita uunipelli...