Päätimpä sitten kokeilla daim-kakkua. Mutta eipä lähikaupasta löytynyt daim-suklaata eikä daim-palloja niin sovelsin ja tein sitten "vaan"suklaa"pizzan" :P Hyvää tämä oli näinkin mutta pitää ehdottomasti kokeilla myös noilla "oikeilla aineilla" myös. Gluteenittoman tästä tein myöskin mutta laktoositonta tästä ei saa kun tulee tuota valkoista suklaata..
pohja:
- 2 kananmunaa
- 1 ½ dl fariinisokeria
- 1 tummia jytte-jauhoja
- ½ dl gluteeniton jauhoseos
- ½ rkl psyllium-jauhoa
- ½ tl leivinjauhetta
- 1 rkl kaakaojauhetta
- 50 g voita
täyte:
- 3 dl vettä
- 1 dl vaniljakreemijauhetta
- 100 g valkosuklaata
- päälle:
- 200 g tummaasuklaata
- 1½ daim levyä
- 1 dl kuohukermaa
- ranskanpastellija
- Vaahdota kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sihtaa massan joukkoon. Lisää lopuksi varovasti sekoittaen sulatettu voi.
- Paista pohja leivinpaperilla vuoratun halkaisijaltaan 28 cm piirakkavuoassa uunin alatasolla 200'C n.15 minuuttia. Kumoa hieman jäähtynyt pohja. Pohja on aika ohut, joten halkaise se varovasti sahalaitaveitsellä kahteen osaan.
- Valmista täyte vatkaamalla kylmään veteen vaniljakreemijauhe. Sekoita joukkoon sulatettu valkosuklaa. Levitä pohjan päälle noin puolet täytteestä, nosta toinen levy päälle ja levitä sille loppu täyte. Nosta pakastimeen kuorrutteen valmistamisen ajaksi.
- Laita kuohukerma kattilaan ja lisää joukkoon paloiteltu suklaalevy sekä pilkottu daim levyt. Anna suklaan sulaa ja sekoita seosta varovasti. Ripota ranskanpastillit ”pizzan” päälle ja kaada kuorrute pinnalle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti