Voileipälakkua tulee tehtyä aika harvakseltaan.Tänä vuonna ehkä enemmän kuin yleensä.. Jos yhden teen vuodessa niin on jo aika hyvin. Nyt suunitelmissa kyllä tehdä useampi kun juhliakin tulossa..
Broiler voileipäkakku
Leipä:
4 dl vettä½ dl öljyä1 rkl siirappia2 rkl chiasiemeniä1 ps kuivahiivaa2 rkl psylliumia1 tl fenkolia1 tl suolaa5 dl jauhoja ( 1 dl jytte, 1 dl durra, 3 dl tummia glut.jauhoja)
Sekoita hiukan käden lämpöä lämpimämpään veteen öljy, chiasiemen, fenkoli, suola. Sekoita kuivahiiva pieneen määrään vettä ja sekoita nesteeseen. Lisää loput jauhot. Anna kohota 30min.Kaada leipävuokaan ja paista 250'C n. 35-40min. Jäähdytä kunnolla.Leikkaa leipä kolmeen osaan (tai kuuteen-yhdeksään) mikä tuntuu luontevimmalta ja itsestä tuntuu helpoimmalta sitten koota takaisin leipävuokaan.
täyte:
150-200 g broilersuikaleita200 g valkosipulituorejuustoa150-200 g ranskankermaa1 paprika
haluamasi määrä maustekurkkujaPilko leikkeleet. Poista paprikasta rsiemenkota ja pilko palasiksi. Valuta maustekurkuista ylimääräistä nestettä pois (esim.hetki talouspaperinpäällä). Pilko myös maustekurkut.Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään.
Kostutukseen:
joko maito, liha-tai kanaliemi
Kokoa voileipäkakku leipävuokaan. Laita elmukelmua vuokaan suojaamaan ja helpottamaan leivät ottamista pois.Täytettä riittää hyvin kahteen väliin.Laita ensin leipäkerros. Kostuta leipä hyvin. Laita puolet täytteestä leipien päälle. Laita keskimmäinen leipäkerros täytteen päälle, kostuta ja laita loppu täyte päälle. Laita viimeinen leipäkerros päälle ja kostuta.Anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.Kuorrutettu ruohonsipuli tuorejuusto-ranskankerma- pippuri-suola seoksella.Koristele miten haluat; tässä; broilerleikkelettä, kurkkua, kirsikkatomaattia, hernenversoja, salaattia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti