Tarkoitus oli tehdä suolaisia muffineita. Gluteeniton suolainen taikina vaan ei vielä ole yhteiskykyinen minun kanssani ja taikina repeili eikä siis onnistunut. Päätimpä sitten laitta sen irtopohjavuokaan ja siitäpä tuli maukas paistos.
Pizzakierre
5 dl vettä
50 g tuorehiivaa
2 rkl vaaleaasiirappia
1½ tl suolaa
2 dl kaurajauhoja
9 dl gluteenittomia jauhoja (suurinpiirtein puoliksi; jytte sekä tummia gluteenittomia)
½ dl oliiviöljyä
täyte:
170 g palvikinkkua
300 g juustoraastetta
1 dl tomaattisosetta/ketsuppia
1 rkl oreganoa
Lämmitä vesi hiukan kädenlämpöä lämpimäksi. Murenna hiiva joukkoon. Lisää siirappi, suola, oliiviöljy. Lisää ensin kaurajauhot ja pikkuhiljaa sitten loput jauhot. Anna kohota tunnin ajan.
Valmista täyte: ota n.1 dl juustoraastetta erikseen. Pilko kinkku, sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään.
Kauli taikina levyksi ja levitä täyteseos tasaiseksi päälle. Kääri rullalle. Laita irtopohjavuokaan ja ripottele päälle loppu juustoraaste.
Paista 225'C n. 40min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti