Tämän tehnyt joskus vuosia sitten vehnällisenä, ohje löytyy vanhasta blogista.
Nyt kuitenkin gluteenittomana. Totesin että kyllä tuorejuusto on paljon parempi näihin kuin sulatejuusto.
Punajuuripiirakka
4 dl punajuuriraastetta
4 dl jauhoja (2 dl jyttejauhoja, 2 dl vaaleita gluteenittomia jauhoja)
1 rkl leivinjauhetta
1 tl inkivääriä
200 g voita
4 kananmunaa
2 dl fariinisokeria
2 tl vaniljasokeria
Kuorrutus:
50 g voita
1pkt maustamatonta sulatejuustoa
2-3 dl tomusokeria
(punajuurijauhetta, tai pähkinöitä)
Kuori ja raasta punajuuret. Sekoita jauhot ja inkivääri keskenään. Sulata voi, anna jäähtyä. Vatkaa kananmunat ja sokerit vaahdoksi. Lisää joukkoon punajuuriraaste, voisula sekä jauhoseos kevyesti sekoittaen.
Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paista 200*C n.25min.
Sekoita sähkövatkaimella voi, sulatejuusto & tomusokeri. Kaada jäähtyneen pohjan päälle. Koristele halutessasi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti