Punajuurta ei ehkä ensimmäiseksi olettaisi olevan makeassa piirakassa.
Kuitenkaan tämä ei ole mitenkään paha. Jos malttaa antaa asettua seuraavaan päivään niin maukkaampaa.
Suklaa-punajuuripiirakka
Pohja:
125 g margariinia
3 dl jauhoja (2 dl vaaleita gluteenittomia, 1 dl mantelijauhoja)
½ dl tomusokeria
½ dl kaakaojauhetta
1 kananmuna
täyte:
75 g margariinia
200 g tummaasuklaata
2 kananmunaa
1 dl fariinisokeria
2 dl punajuuriraastetta
½ dl maustamatonta jogurttia
Sekoita ensin pohjan ainekset; rasva, jauhot, tomusokeri ja kaakaojauhe taikinaksi. Sekoita kananmuna joukkoon. Laita taikina kelmuun ja jääkaappiin asettumaan vähintään puoleksi tunniksi.
Painele taikina piirakkavuokaan. Esipaista pohjaa uunissa 15min 175'C.
Valmista täyte; sulata rasva ja suklaat. Jäähdytä. Sekoita kananmunat sekä sokeri kevyesti. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään ja kaada esipaistetun pohjan päälle. Jatka paistamista 20min.
Anna jäähtyä kunnolla ja sirottele päälle kaakaojauhetta. Parhainta seuraavana päivänä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti