perjantai 1. toukokuuta 2020

Sotkun munkit

Munkkeja tehty taas muutaman taukovuoden jälkeen..
Tein  (tai nyt ei kyllä mennyt oikein -avustin köksän tekijää kun oli munkkien teko tehtävänä) normi munkkeja vehnäjauhohin ja sitten gluteenittomat  pirkan pakastepullataikinasta. Noita normi munkkeja kuitenkin menee enemmän niin en alkanut sitten tekemään kaikkia pakastetaikinasta. Pitäisi kyllä tehdä itse taikina -ehkä ensi vuonna?
Ohje on 2 l:lle. Itse tein vain litran taikinan. 


Sotkun munkit

2 l kädenlämpöistä vettä
400 g hienoa sokeria
400 g leivontamargariinia sulatettuna
60 g suolaa
4 kananmunaa
200 g hiivaa
3,5 - 4 kg vehnäjauhoja
2 l kasviöljyä paistamiseen

Sekoita lämpimään veteen sokeri, suola, munat ja hiiva. 
Lisää vehnäjauhoja vähitellen kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Muista lisätä sula margriini noin puolessavälissä kuitenkin ennenkuin taikina on aivan valmista.
Pyörittele taikinasta pieniä palloja ja anna hetki kohota. 
Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa. Varo ylikuumentamasta öljyä!!
Paista 3-5 munkkia kerralla (riippuen kattilan koosta). Käännä munkit kun alapuoli on kauniin ruskea ja paista toiselta puolen myös kauniin värisiksi. Jos paistat liian kauan niin munni muuttuu kovaksi eikä ole enää hyvän makuinen.
Valuta talouspaperin päälle ylimääräinen paistorasva. Sokeroi munkit hiukan jäähtyneenä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uunitomaatit

Uunitomaatit 1 kg kirsikkatomaatteja tai muita pieniä tomaatteja Sokeria Suolaa Oliiviöljyä Pese kirsikkatomaatit. Halkaise. Laita uunipelli...