maanantai 4. tammikuuta 2021

Kasvislasange pinaattikastikkeella

 

Kasvislasange on rantautunut jäädäkseen meidän keittiöön. Aikasemmin olen tehnyt tällä ohjeella. Nyt lisäsin lasangeen pinaattikastikkeen. Ai että kun tuli hyvää.


Kasvilasange pinattikastikkeella


4-5 kpl porkkanoita

1 kpl kesäkurpitsa

1-2 paprikaa

1-2 kpl punasipulia

4-6 kpl valkosipulia

2 rkl öljyä

½-1 dl ketsuppia

3 dl vettä

1½ tl kasvisliemijauhetta

mustapippuria

(suolaa)

lasangelevyjä 

Kuori ja raasta porkkanat ja kesäkurpitsa.Poista paprikasta siemenkota, pese ja pilko palasiksi. Kuori sipuli ja valkosipulit. Pilko palasiksi. Paista kasviksia öljyssä panulla. Lisää mustapippuri, suola, ketsuppi, sekoita kasvisliemijauhe veteen ja lisää joukkoon. Anna hautua miedolla lämmöllä vähintään 10min.

pinaattikastike:

150 g pakastepinaattia

50 g voita tai margariinia

½-1 dl jauhoja (käytin vaaleita glut.jauhoja)

2 dl ruokakermaa

2-3 dl maitoa

muskottipähkinää

mustapippuria

suolaa

150 g juustoraastetta

Sulata pinaatti kattilassa. Lisää rasva, anna sulaa. Lisää jauhot. Sekoita hyvin. Lisää kerma sekä maito. Mausta muskottipähkinällä, mustapippurilla ja suolalla. Sulata n.puolet juustoraasteesta joukoon.

Kasaa lasange; ensin kasvistäytetä, pinaattikastiketta, lasangelevyjä. Vuoa koosta riippuen niin monta kerrosta kuin saat koottua. Lopuksi juustoraastetta päälle. Paisto 200'C paistoaika riippuu vuoan koosta. Muista antaa lasangen vetäytyä vähintään 5-10min uunista oton jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uunitomaatit

Uunitomaatit 1 kg kirsikkatomaatteja tai muita pieniä tomaatteja Sokeria Suolaa Oliiviöljyä Pese kirsikkatomaatit. Halkaise. Laita uunipelli...