Kasvilasange pinattikastikkeella
4-5 kpl porkkanoita
1 kpl kesäkurpitsa
1-2 paprikaa
1-2 kpl punasipulia
4-6 kpl valkosipulia
2 rkl öljyä
½-1 dl ketsuppia
3 dl vettä
1½ tl kasvisliemijauhetta
mustapippuria
(suolaa)
lasangelevyjä
Kuori ja raasta porkkanat ja kesäkurpitsa.Poista paprikasta siemenkota, pese ja pilko palasiksi. Kuori sipuli ja valkosipulit. Pilko palasiksi. Paista kasviksia öljyssä panulla. Lisää mustapippuri, suola, ketsuppi, sekoita kasvisliemijauhe veteen ja lisää joukkoon. Anna hautua miedolla lämmöllä vähintään 10min.
pinaattikastike:
150 g pakastepinaattia
50 g voita tai margariinia
½-1 dl jauhoja (käytin vaaleita glut.jauhoja)
2 dl ruokakermaa
2-3 dl maitoa
muskottipähkinää
mustapippuria
suolaa
150 g juustoraastetta
Sulata pinaatti kattilassa. Lisää rasva, anna sulaa. Lisää jauhot. Sekoita hyvin. Lisää kerma sekä maito. Mausta muskottipähkinällä, mustapippurilla ja suolalla. Sulata n.puolet juustoraasteesta joukoon.
Kasaa lasange; ensin kasvistäytetä, pinaattikastiketta, lasangelevyjä. Vuoa koosta riippuen niin monta kerrosta kuin saat koottua. Lopuksi juustoraastetta päälle. Paisto 200'C paistoaika riippuu vuoan koosta. Muista antaa lasangen vetäytyä vähintään 5-10min uunista oton jälkeen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti