maanantai 11. tammikuuta 2021

Vaahtokarkkikakku

Muutaman kerran tätä tehnyt aikaseminkin. Pohjan jauhoja voi vaihdella joko gluteenittomiksi tai tehdä vehnäjauhoihin. Mantelijauhoja en enää mene vaihtamaan. Ihan hyvää oli kyllä vaihdokkeillakin. Itse vaan tykkään enemmän mantelijauhoista.


 

Vaahtokarkkikakku

100 g voita

½ valkoista sokeria

1 dl fariinisokeria

1 kananmuna

1½ dl vaalea glut.jauhoja (tai vehnäjauhoja)

1 dl kaurajauhoja

1 dl mantelijauhoja (erehdyin käyttämään ½ dl maissijauhoja.½ dl lupiinijauhoja)

1 tl leivinjauhoa

½ dl maitoa

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokerit. Lisää kananmuna. Yhdistä kuivat ainekset keskenään ja lisää maidon kanssa vuoronperään. Kaada kakkuvuokaan ja paista 175'C 15-20min. Kumoa pohja jäähtymään ja pese vuoka.

täyte:

200 g vaahtokarkkeja

2 dl maitoa

200 g puolukoita

Kuumenna maito. Kaada vaahtokarkit maidon joukkoon ja sekoita niin että kaikki sulaa maidon joukkoon. Soseuta kohmeiset puolukat. Lisää puolukkasuorvos vaahtokarkkimaitoon, sekoita tasaiseksi seokseksi. Öljyä kakkuvuoka tai vuoraa leivinpaperilla. Laita valmis pohja takaisin kakkuvuokaan. Kaada vaahtokarkkiseos päälle ja laita tekeytymään jääkaapiin vähintään pariksi tunniksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uunitomaatit

Uunitomaatit 1 kg kirsikkatomaatteja tai muita pieniä tomaatteja Sokeria Suolaa Oliiviöljyä Pese kirsikkatomaatit. Halkaise. Laita uunipelli...