Pistaasi suklaakakku
pohja:
3/4 dl fariinisokeria
50 g voita
1 keltuainen
20-30 g tummaa suklaata (200g paketista 2 riviä)
2 dl jauhoja (vaaleita glut.jauhoja)
3 rkl kaakaojauhetta
½ tl suolaa
täyte:
2 dl kuohukermaa
loput suklaalevystä
1 kananmuna
1 valkuainen
½-3/4 dl fariinisokeria
1½-2 dl pistaasipähkinöitä
Vatkaa sokeri, pehmeä voi ja keltuainen vaahdoksi. Sulata suklaa ja lisää vaahdon joukkoon. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää muiden ainesten joukkoon. Painele taikina tasaiseksi kakkuvuokaan. Laita jääkaappiin siksiaikaa kun lämmität uunin 175'C.
Esipaista pohjaa 10min. Valmista täyte silläaikaa. Murskaa pistaasit. Ei haittaa vaikka jää vähän paloja.
Kuumenna kerma kiehumispisteeseen. Lisää loppu sukla joukkoon. Sekoita niin että suklaa sulaa. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Lisää sula suklaa-kerma joukkoon. Laita pähkinämurska esipaistetun pohjan päälle ja kaada päälle suklaasos. Paista kakkua vielä 30-35min. Itse jätin aavistuksen raa'aksi enkä paistanut aivan kypsäksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti