perjantai 22. tammikuuta 2021

Pistaasi suklaakakku


Makiaa mahantäydeltä.
Joku sanoi ettei kyllä syö yhtään kun on pähkinää -mutta niin vaan kävi hakemassa isoon palasen ja söi. Sanoi vielä et miks pitää tehdä aina niin hyvää..


 

Pistaasi suklaakakku


pohja:

3/4 dl fariinisokeria

50 g voita

1 keltuainen

20-30 g tummaa suklaata (200g paketista 2 riviä)

2 dl jauhoja (vaaleita glut.jauhoja)

3 rkl kaakaojauhetta

½ tl suolaa

täyte:

2 dl kuohukermaa

loput suklaalevystä

1 kananmuna

1 valkuainen

½-3/4 dl fariinisokeria

1½-2 dl pistaasipähkinöitä

Vatkaa sokeri, pehmeä voi ja keltuainen vaahdoksi. Sulata suklaa ja lisää vaahdon joukkoon. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää muiden ainesten joukkoon. Painele taikina tasaiseksi kakkuvuokaan. Laita jääkaappiin siksiaikaa kun lämmität uunin 175'C.

Esipaista pohjaa 10min. Valmista täyte silläaikaa. Murskaa pistaasit. Ei haittaa vaikka jää vähän paloja.

Kuumenna kerma kiehumispisteeseen. Lisää loppu sukla joukkoon. Sekoita niin että suklaa sulaa. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Lisää sula suklaa-kerma joukkoon. Laita pähkinämurska esipaistetun pohjan päälle ja kaada päälle suklaasos. Paista kakkua vielä 30-35min. Itse jätin aavistuksen raa'aksi enkä paistanut aivan kypsäksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uunitomaatit

Uunitomaatit 1 kg kirsikkatomaatteja tai muita pieniä tomaatteja Sokeria Suolaa Oliiviöljyä Pese kirsikkatomaatit. Halkaise. Laita uunipelli...