Piparkakku juustokakku
Piparkakkusiirappi:
3 dl fariinisokeria
2 dl vettä
2 tl inkivääriä
1 rkl kanelia
1,5 tl kanelia
1,5 tl pomeranssinkuorta
Sekoita kaikki ainekset kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä 15 min.
Pohja:
250 g piparkakkuja
0,5 dl öljyä
Täyte:
4 dl kermaa
400 g piparkakkutuorejuustoa
1,5 tl kardemummaa
1,5 tl vaniljasokeria
5 rkl piparkakkusiirappia
Päälle:
2 kananmunan valkuaista
3 rkl sokeria
Murskaa piparkakkut ja sekoita lopuksi öljy joukkoon. Painele irtopohjavuokaan pohjalle.
Vaahdota kerma. Sekoita kardemumma ja vaniljasokeri joukkoon. Mehmitä esim.lusikalla hiukan huoneen lämpöistä tuorejuustoa. Sekoita kermavaahdon joukkoon. Kaada seos piparkakkupohjan päälle.
Valmista marenki; vatkaa valkuaiset ja sokeri kestäväksi vaahdoksi. Laita marenki täytteen päälle. Koristele halutessasi kaasupolttimella.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti