perjantai 1. joulukuuta 2023

Joulukalenterin toinen luukku; päärynä-piparitorttu




Päärynä-piparitorttu

250 g Valmista piparkakkutaikina tai itsetehtyä piparkakkutaikinaa
200 g sinihomejuusto
2 dl ruokakermaa
3 kananmunaa
1 isotölkki säilykepäärynän puolikkaita
75 g pekaanipähkinöitä

Levitä piparkakkutaina piirakkapohjan pohjalle ja reunoille.
Sekoita tuorejuusto, munat, sinihomejuusto, kermaa keskenään. Kaada piparkakkutaikinaa päälle. Paista 175'C puolisen tuntia.
Valuta päärynän puolikkaat ja kuivaa talouspaperiin. Murskaa pähkinät pienemmäksi. Laita puolikkaan pohjan päälle ja ripottele murskatut pähkinät päälle. Jatka paistamista vielä 10min.
Tarjoile torttu jäähtyneenä.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uunitomaatit

Uunitomaatit 1 kg kirsikkatomaatteja tai muita pieniä tomaatteja Sokeria Suolaa Oliiviöljyä Pese kirsikkatomaatit. Halkaise. Laita uunipelli...