perjantai 3. huhtikuuta 2020

Mariannekakku


Tämä ohje on itsellä alkuperäisenä niin että on tehty tiikerikakkuna sekä käytetty vehnäjauhoja. Siis sellaisenakin onnistuu hyvin kun jakaa taikinan erikseen vaaleaksi ja tummaan osaan sekoittaa mariannehouheen.
En muistanutkaan kuinka hyvää tämä on. Hyvää näinkin kokonaan suklaisena. Tuota tiikerikakku versio pitää testata taas jossain vaiheessa.



Mariannekakku

200 g voita
2 dl sokeria (fariinisokeria)
3 kananmunaa
1 dl maustamatonta jogurttia (tai kermaviilä, kermaa..)
4 jauhoja (2 dl vaaleita gluteenittomia, 1 dl mantelijauetta, 1 dl kaurajauhoja)
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 rkl kaakaojauhetta
n.90 g pussi mariannepalloja

Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Hienonna mariannet rouheeksi.
Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen joukkoon. Sekoita kuivat ainekset keskenään. (Jos teet tiikerikakun jätä kaakaojauhe pois sekä mariannerouhe). 
Sekoita jogurtti kananmunien, voin ja sokerin joukkoon. Lisää kuivat ainekset. (jos teet tiikerikakun ota taikinasta vajaa puolet eri astiaan ja sekoita siihen kaakaojauhe ja mariannerouhe). Kaada taikina kakkuvuokaan.
Paista 175'C n.50min. Uunista riippuen menekö enemmän vai hiukan kauemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uunitomaatit

Uunitomaatit 1 kg kirsikkatomaatteja tai muita pieniä tomaatteja Sokeria Suolaa Oliiviöljyä Pese kirsikkatomaatit. Halkaise. Laita uunipelli...