Suklaaöverit taattu kun tätä vetää yhden tai useamman palasen.
Gluteenitomana toistamiseen -nyt hiukan eri jauhoilla. Täältä löytyy edellinen. Suurta muutosta ohjeeseen ei tullut. Blogista löytyy myös vehnällinen versio.
Pohjasta voisi ehkä ½-1 dl vielä vähentää sokeria. Ekaa kertaa eksyi pohjaan kananmuna joka näyttää sinne kuuluvan -mutten kyllä eroa huomannut.
Kuorutteen voisi hyvin tehdä 70% tummasta suklaasta ja valkosuklaasta ettei olisi niin makea..
Kinderpiirakka
pohja:
4 (3½) dl sokeria (fariini- sekä vaalea normisokeria puoliksi)
5 dl jauhoja (3 dl vaalea gluteenitonjauho, 1 dl kaurajauho, 1 dl mantelijauho)
2 tl vaniljasokeria
4 tl leivinjauhetta
6 rkl kaakaojauhetta
3 dl kiehuvaa vettä
300 g sulatetua voita
(3 kananmunaa)
täyte:
150 g huoneenlämpöistä voita
1 dl vaniljakreemijauhetta
2-2½ dl kermaa
kuorrutus:
300 g maitosuklaata tai tummaasuklaata
20 g voita
50 g valkosuklaata
Sekoita pohjan kuivat ainekset keskenään. Lisää kiehuva vesi ja sulatettu rasva. Sekoita syvin sekaisin. Sekoita kananmunat yksitellen hyvin sekoittaen. Munat eivät ole välttämättömyys.
Kaada pellille leivinpapinpäälle. Paista 200'C 20-30min uunista riippuen. Jäähdytä kunnolla.
Valmista voi-kreemi; sekoita vaniljakreemi kerman joukkoon. Vaahdota voi. Yhdistä ainekset. Levitä jäähtyneet pohjan päälle. Laita jääkaappiin ½-1 tunniksi että jähmettyy kunnolla.
Sulata maitosuklaa/tummasuklaa ja voi mikrossa tai vesihauteen päällä. Levitä täytteen päälle. Sulata valkosuklaa ja koristele miten haluat. Laita takaisin jääkaappiin. Älä anna kovetua ihan kokonaan vaan leikkaa palasiksi. Jos suklaa kovettuu kokonaan niin halkeaa ikävästi leikattaessa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti