tiistai 14. huhtikuuta 2020

Sitruunabebet

Bebejä en ole kuin kerran aikaisemmin tehnyt.
Liian makeita minun makuuni. Nämä olivat sopivan kirpeitä kun tein tuon kuorrutteen kokonaan sitruunamehusta enkä laittanut vettä joukkoon.
Ohje tehty gluteenittomana (niinkuin suurin osa nytkyään blogin ohjeista).
Tämän ohjeen löysin Annin uunissa blogista. Jota piti hiukan soveltaa, ei paljoa mutta hiukan.


Sitruunabebet

Pohja:

100 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
1 sitruunan kuoriraaste
2 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
1 dl mantelijauhoa

Vaahdota sokeri ja voi vaahdoksi. Lisää kananmuna vatkaten joukkoon. Raasta sitruunankuori vaahtoon. Lisää jauhot vähitellen joukkoon. Laita taikina kelmuun ja vähäksi aikaa jääkaappiin asettumaan että on helpompi käsitellä.
Ota taikinasta 20 pientä palloa ja painele pallot sormin vuokaan.
Paista pohjia 10-15min uunista riippuen. Tarkkaile 10min jälkeen.
Jäähdytä pohjat ja irrota vuuista.

Täyte:

1 dl sokeria
3 rkl vettä
3 keltuaista
200 g voita
3 tl vaniljasokeria
1 sitruunan kuori

Mittaa sokeri, vesi ja keltuaiset kattilaan. Kuumenna seosta miedolla lämmöllä niin että seos alkaa paksuuntumaan. Älä anna kokkaroitua. 
Kaada seos toiseen astiaan ja laita jääkaapiin jäähtymään.
Vatkaa voi sekä vaniljasokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Kun keltuaisseos on jäähtynyt tarpeeksi lisää se voikreemiin vatkaten. Lisää myös sitruunankuoriraaste.
Täytä pohjat täytteellä ja laita leivokset jääkaapiin kovettumaan.

kuorrute:

150-200 g tomusokeria
½ sitruunan mehu
muutama tippa keltaista pastaväriä tai elintarvikeväriä.

Purista sitruunamehu kippoon ja lisää tomusokeria niin että saat hyvän levitettävän kuorrutteen. Lisää väriä varovasti. Kuorruta bebet ja laita jääkaapiin jämettymään. 
Koristele kuinka haluat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uunitomaatit

Uunitomaatit 1 kg kirsikkatomaatteja tai muita pieniä tomaatteja Sokeria Suolaa Oliiviöljyä Pese kirsikkatomaatit. Halkaise. Laita uunipelli...