maanantai 6. huhtikuuta 2020

Suklaa-taatelikakku

Ohjeen nappasin jostain ruokaohje/leivontaohjevideosta jossa pyörii monta eri reseptiä. Noiden käännöksien kanssa on vähän niin ja näin ja lopulta sovelsin omia mittoja kun ei ollut suomeksi. Hyvää tästä tuli. Voisin tehdä toistekin jos ei tarvitsisi syödä koko annosta yksinään.
Ehkä siis johonkin tarjottavaksi voisi tehdä. Tai puolittaa taateleiden määrää tai jotain..
Meillä ovat jotenkin tottunet/hyväksynet kun jouluksi teen taatelikakkua, mutta että muulloinkin koitan taateleita syöttää -opettelua siis :)




Suklaa-taatelikakku

400 g  taateleita
2½ dl vettä

Poista taateleista kivet. Kuumenna vesi. Lisää taateleiden joukkoon ja anna liota  10-15min.

150-160 g täytekeksejä
50 g rasvaa/1½ dl maapähkinävoita/nutellaa/ 50 g sulatetua suklaata

Hienonna keksit. Sekoita ihan minkä kanssa haluat. Painele kakkuvuokaan ja laita jääkaappiin odottamaan.

2½ dl mantelijauhetta
1½ dl kaakaojauhetta
½-1 dl sokeria (käytin fariinisokeria)
2 tl vaniljasokeria
1/4 tl suolaa
1 dl mantelimaitoa

Sekoita kuivat ainekset keskenään. Hienonna taatelit ja liotusvesi soseeksi. Sekoita kuivat ainekset ja mantelimaito taatelisoseen joukkoon. Kaada kakkuvuokaan pohjan päälle.
Paista 175'C 40min. Anna jäähtyä kunnolla. 
Tarjoile sinällään, suklaakastikkeen tai jäätelön kanssa. Itse sulatin suklaata vain päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uunitomaatit

Uunitomaatit 1 kg kirsikkatomaatteja tai muita pieniä tomaatteja Sokeria Suolaa Oliiviöljyä Pese kirsikkatomaatit. Halkaise. Laita uunipelli...