Gluteenittomien suolaisten teko -erityisesti leipien ja sämpylöiden on ollut jotenkin hankalaa. Pitäisi vaan alkaa tekemään -eihän sitä muuten opi.
Näistä tuli jopa syötäviä, mutta kyselyä että miksi niin pieniä. Ehkä seuraavaksi isompi taikina ja hiukan isompia.
Sämpylät
5 dl nestettä (2 dl maitoa, 3 dl vettä)
1 rkl psylliumia
1 rkl hunaja
2 tl suolaa
½ dl öljyä
2 pss kuivahiivaa
1½ dl kaurahiutaleita
2½ rkl nokkosrouhetta
2 dl glut.vaaleaa jauhoseosta
kaurajauhoja sen verran että taikina ei ole enää löysää, mutta pehmoista. Jauhoja ei saa lisätä liikaa
Sekoita kuivat ainekset keskenään, kaurajauhoja lukuunottamatta. Lämmitä neste(et). Lisää öljy, hunaja ja neste taikinaan. Lisää kaurahiutaleita tarvittava määrä. Älä vaivaa taikinaa liikaa. Pyörittele heti sämpylöiksi. Anna kohota pellillä liinan alla tunnin.
Paista 225'C 13-15min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti