Muutaman kerran jossain kun on tilannut salaattia on saanut lisäkkeeksi marinoituja punasipuleita.
Pitänyt monesti tehdä myös kotona. No nyt tuli tehtyä. Saapi nähdä miten uppoaako muihin vai saanko syödä yksinään kokosatsin.
Marinoidut punasipulit
3 punasipulia
1 dl etikkaa (erilaatuja vaihdellen saa hiukan eri makuista)
1 limen mehu
1 dl sokeria
1 tl suolaa
1 rkl öljyä
Kuori punasipulit ja leikkaa ne ohuiksi siivuiksi tai renkaiksi. Laita sipulit kuumuutta kestävään astiaan tai suoraan kannelliseen lasipurkkiin.
Mittaa kattilaan etikka, limen mehu, sokeri sekä suola. Kiehauta seos kattilassa ja kaada seos sitten sipuleiden päälle.
Lisää joukkoon öljy ja sekoita hyvin.
Sekoita muutaman kerran nesteen jäähtymisen aikana että sipulit sekoittuvat hyvin. Jos et laittanut kannelliseen astiaan niin siirrä siihen kun olet saanut kaikki sipulit nesteen joukkon. Säilytä jääkaapissa. Sipulit säilyvät (jos ei tule syötyä ennenpää) noin viikon.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti