Kasvisruoka on hyvää. Kunhan löytyäisi aina sellaisia jotka uppoaisi myös tuohon jälkikasvuun.
Ohje napattu Viimeistä murua myöden blogista.
Tikka masala kikherneillä
2 sipuli (kelta sipuli ja punasipuli)
4-6 valkosipulin kynttä
1 paprika
1 chili
1 rkl raastetua inkivääriä
2 tl juustokuminaa
½-1 tl korianterijauhetta
½ tl kurkumaa
½ tl kanelia
1 tl paprikaa
1 tl garam masala (1 tl el paso)
400 g tomaattimurkaa
1 rkl tomaattipyrettä
2 dl kaurakermaa
1 tlk kikherneitä
3 rkl oliiviöljyä
Pilko sipulit, valkosipulinkynnet sekä chili pieniksi palasiksi. Pilko paprika vähän suuremmiksi palasiksi. Huuhtele kikherneet kylmällä vedellä.
Kuumenna paistinpannu. Lisää oliiviöljyä ja paprikanpalat pannulle ja ruskista paprikoihin hiukan väriä. Nosta paprikat sivuun.
Sekoita kaikki mausteet sekä raastettu inkivääri pieneen kipooppn tai mukiin.
Kuullota oliiviöljyssä sipuleita, valkosipuleita sekä chiliä. Kaada mausteseos joukkoon ja paista miedolla lämmöllä pari minuuttia.
Lisää tomaattimurska, tomaattipyre, aijemmin paistetut paprikat ja huuhdellut kikherneet.
Anna curryn hautua miedolla lämmöllä 10min. Lorauta joukkoon 3 rkl öliiviöljyä. Anna hautua mielellään vielä ½h.
Lisää kaurakerma joukkoon. Sekoita hyvin. Sammuta levy ja anna olla kuumalla levyllä hetki.
Tarjoa riisin kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti