keskiviikko 8. huhtikuuta 2020

Tikka masala kikherneillä

Kasvisruoka on hyvää. Kunhan löytyäisi aina sellaisia jotka uppoaisi myös tuohon jälkikasvuun.


Tikka masala kikherneillä

2 sipuli (kelta sipuli ja punasipuli)
4-6 valkosipulin kynttä
1 paprika
1 chili
1 rkl raastetua inkivääriä
2 tl juustokuminaa
½-1 tl korianterijauhetta
½ tl kurkumaa
½ tl kanelia
1 tl paprikaa
1 tl garam masala (1 tl el paso)
400 g tomaattimurkaa
1 rkl tomaattipyrettä
2 dl kaurakermaa
1 tlk kikherneitä
3 rkl oliiviöljyä

Pilko sipulit, valkosipulinkynnet sekä chili pieniksi palasiksi. Pilko paprika vähän suuremmiksi palasiksi. Huuhtele kikherneet kylmällä vedellä.
Kuumenna paistinpannu. Lisää oliiviöljyä ja paprikanpalat pannulle ja ruskista paprikoihin hiukan väriä. Nosta paprikat sivuun.
Sekoita kaikki mausteet sekä raastettu inkivääri pieneen kipooppn tai mukiin.
Kuullota oliiviöljyssä sipuleita, valkosipuleita sekä chiliä. Kaada mausteseos joukkoon ja paista miedolla lämmöllä pari minuuttia.
Lisää tomaattimurska, tomaattipyre, aijemmin paistetut paprikat ja huuhdellut kikherneet.
Anna curryn hautua miedolla lämmöllä 10min. Lorauta joukkoon 3 rkl öliiviöljyä. Anna hautua mielellään vielä ½h.
Lisää kaurakerma joukkoon. Sekoita hyvin. Sammuta levy ja anna olla kuumalla levyllä hetki.
Tarjoa riisin kera.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uunitomaatit

Uunitomaatit 1 kg kirsikkatomaatteja tai muita pieniä tomaatteja Sokeria Suolaa Oliiviöljyä Pese kirsikkatomaatit. Halkaise. Laita uunipelli...