Lucian päivä on monelle perinteinen pullapäivä ja tietysti pulla maustetaan sahramila.
Itse en ole koskaan käynyt katsomassa Lucia kulkuetta. Joskus ala-aste iässä oli koulussa kulkue ja olin mukana. Oli meistä lehdessäkin juttu - Hufvudstadsbladet-lehdessä. Oli joku ruotsin opettajan päähän pisto koko kulkue sekä lehtijuttu :)
Aikasemmin olen varmaan pari kertaa tehnyt sahramipullaa. Ekaa kertaa tein gluteenittomana. Gluteenitonta pullaa olen kyllä aiksemmin tehnyt ettei ihan vieras juttu kuitenkaan.
3 dl vettä
½ ps kuivahiivaa
1½ tl psylliumia
1 kananmna
1 dl sokeria
3/4 tl suolaa
2 tl kardemummaa
½ ps sahramia
75 g voita
1-2 dl mantelijauhetta
6-7 dl gluteenitonta jauhoseosta
Sulata voi. Sekoita kaikki muut kuivat ainekset keskenään paitsi gluteeniton jauhoseos. Lämmitä vesi hiukan käden lämpöistä lämpimäksi. Sekoita kuiva-aine seos joukkoon. Lisää kananmuna sekä sulatettu voi joukkoon. Lisää gluteenittomia jauhoja niin että on leivottavaa taikinaa.
Leivo pellille kohoamaan. Anna kohota ennen uuniin laittoa 15-20min.
Paista uunissa 10-12min riippuen uunin tehosta, 225'C.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti