perjantai 14. joulukuuta 2018

Luukku 14. Piparkakku-suklaavaahto



Jouluaattoon enää 10 päivää <3
Tässä vaikka onkin suklaata ei ole mikään kauhean tuhti jälkiruoka.



200 g tummaa suklaata (laktoositon, gluteeniton)
50 g voita
2 kananmunaa
2 dl kuohukermaa, laktoositon
10 gluteenitonta piparkakkua

Erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset erilleen. Sulata suklaa vesihauteesa tai mikrossa varovaisesti. Sekoita paloiteltu suklaa joukkoon. Sekoita jäähtyneeseen suklaaseen keltuaiset hyvin sekoittaen.
Vaahdota valkuiaiset ja sen jälkeen kema löysähköksi vaahdoksi. Sekoita keltuais-suklaa kermavaahdon joukkoon. sekoita valkuaisvaahto varovasti joukkoon.
Jaa vaahto jälkiruoka astioihin. Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään puolituntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uunitomaatit

Uunitomaatit 1 kg kirsikkatomaatteja tai muita pieniä tomaatteja Sokeria Suolaa Oliiviöljyä Pese kirsikkatomaatit. Halkaise. Laita uunipelli...