tiistai 18. joulukuuta 2018

Luukku 19. Puolukajäädyke


Puolukkaa voisin syödä ainavaan. Toisille se on liian hapanta ja toiset laittaa sokeria kamalia määriä ettei enää marja maistu miltään vaan pelkkää sokeriin hukuttamista. Itselle kaupan hillot on aina liian makeita ja lisään jokakerta pakastepuolukoita joukoon -vaikka mielummin en ota sitä hilloa ollenkaan.

Luukusta 19. siis puolukkaista jäädykettä. Turha odottaa sokeri pläjäystä.
Kuorutin tämän kinuskilla -sopii tähän kuin nakutettu. Muuta sokeria tässä ei ole eikä yhteen palaan kuitenkaan kauheasti tuota kinuskia tule. Voihan kinuskin antaa olla kipossa ja siitä kaataa sitten haluamansa määrä joka palalle -tiedän vaan ettei se olisi meillä onnistunut. Ja kivan näköinen tästä tuli näin. 




4 kananmunaa
4 dl kuohukermaa
300 g puolukoita
2-4 rkl piparkakkumaustetta

kinuski:

2 dl kuohukermaa
1 dl fariinisokeria

Erottele kananmunista valkuaiset ja keltuaiset erikseen. Sulata puolukat ja soseuta. Sekoita piparkakkumauste joukkoon. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vaahdota  myös keltuaiset sekä kerma. Lisää survottu puolukka keltuaisvaahdon joukoon. Lisää sitten kermavaahto ja lopuksi valkuaisvaahto. Ei ole väliä missä järjestyksessä vaahsotat minkäkin, kuitenkin jos vaahdotat ensin valkuaiset ei tarvitse pestä vatkaimia välillä.
Kaada seos mielellään silikooni vuokaan, niin on helpompi irroittaa pakastuksen jälkeen. Pakasta 4-6 tuntia. Kastele vuokaa hiukan kuumalla vedellä niin lähtee jäädyke sitten helpommin vuoasta.

Valmista kinuski: Kiehauta kerma ja sokeri kattilassa. Anna kiehua hiljalleen niin että seos sakenee. 
Kaada joko lämpimänä palojen päälle. Jos kuorutat jäädykkeen niin anna kinuskin jäähtyä hieman.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uunitomaatit

Uunitomaatit 1 kg kirsikkatomaatteja tai muita pieniä tomaatteja Sokeria Suolaa Oliiviöljyä Pese kirsikkatomaatit. Halkaise. Laita uunipelli...