Jouluvalmistelut on monella jo suurimmalta osin tehty -vai onko?
Itsellä ainakin on vielä laatikot tekemättä. Mietin tuossa viikolla että en viitsi niitä jääkaapiin tai pakkaseen enää tehdä -teen vasta huomenna niin saa joulupöytään sitten ihan tuoretta <3
Tämän päivän luukusta paljastui tälläinen piparibebeleivokset. Teko vaiheessa ajattelin etä voi hirvitys kauhesti rasvaa ja sokeria mutta kerrankos sitä joulu on ja saa luvan kanssa herkutella.
Hyvää tästä lopulta tuli -tottakai gluteenittomana.
Uusi tuttavuus tälle vuoteen ja näyttää monessa blogissa olevan reseptiä. Gluteenittomana ei varmastikaan monella ole. Ja itsellä kun tuota monitoimikonetta ei ole niin tein käsin.
Itse en ihan tyytyväinen olllut kuorutteeseen -tein kai liian löydän.
gluteenittomat piparibeneleivokset
pohja:
100 g voita
3/4 dl fariinisokeria
2 3/4 dl gluteenittomia vaaleita jauhoja
1 tl kanelia
1/2 tl inkivääriä
1/4 tl neilikkaa
1 muna
täyte:
1 dl kuohukermaa
2 keltuaista
2 rkl fariinisokeria
1 rkl maissitärkkelystä
100 g voita
2 tl vaniljasokeria
tummakuorrute:
2 dl tomusokeria
1/2 tl kanelia
1/4 tl inkivääriä
2 rkl tummaa siirappia
1-2 tl kylmää vettä
sokerikuorrute:
1/2 dl tomusokeria
1 tl kylmää vettä
1. Vaahdota pehmeä voi ja fariinisokeri. Lisää kananmuna vaahdon joukkoon. Lisää lopuksi kaikki kuivat ainekset.
2. Painele taikinaa jauhotetuin sormin vuokien pohjille ja reunoille ( n. 12-16 riippuen vuokien koosta). Kertakäyttövuokia ei tarvitse voidella.
3. Anna vuokien jähmettyä noin kolme tuntia jääkaapissa. Silloin se ei valahda vuokien pohjalle paistettaessa.
4. Paista pohjia 200 asteisessa uunissa 10-12 minuuttia. Tarkkaile etteivät ohuet reunat pala.
5. Mittaa kerma, keltuaiset, sokeri ja maissitärkkelys kattilaan. Kuumenna sekoittaen kunnes seos sakenee kiisseliksi. Älä anna kiehua vaan nosta kattila liedeltä ja jäähdytä.
6. Vatkaa pehmeä voi ja vaniljasokeri kevyesti sähkövatkaimella. Lisää jäähtynyt kiisseli. Vatkaa tasaiseksi.
7. Irrota jäähtyneet pohjat vuoista. Täytä ne kermatäytteellä ja tasoita pinta. Anna leivosten jähmettyä kylmässä muutama tunti tai seuraavaan päivään.
8. Mittaa tomusokeri kulhoon ruskeaa kuorrutusta varten. Sekoita joukkoon mausteet ja siirappi. Lisää kylmää vettä tippa kerrallaan, kunnes seos on notkeaa, mutta vielä paksua. Levitä kuorrute leivosten pinnalle.
9. Tee sokerikuorrutus sekoittamalla tomusokerin joukkoon tilkka vettä. Siirrä kuorrute pieneen pakstinpussiin tai pursotinpussiin , leikkaa kulma auki. Valuta kuorrutusta kolme - neljä viivaa kunkin leivoksen päälle. Vedä coctailtikulla viivojen päältä vastakkaisiin suuntiin, jotta kuorrutus marmoroituu.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti