Joulukuu on jo yli puolessa välissä eikä aattoon ole enää monta päivää.
Mikä sen hienompaa siis kokeilla jotain aivan uutta mitä ei ole koskaan ennempää tehnyt.
Nyt taas harmittelen sitä miksei meillä voi olla kunnon takkaa sekä leivinuunia. Tästäkin olisi varmasti tullut paljon parempaa leivinuunissa tehtynä. Niin ja olisihan tämän sitten voinut myös antaa myös tulla toiselle puolen noita ihania pilkkuja..
Leipäjuusto
ihan vaan tavallisessa sähköuunissa tehtynä.
4 l punaista maitoa (laktoositon ei kuulema käy tähän :( )
1rkl suolaa
1 rkl juustonjuoksutinta
Mittaa maito ja suola isoon kattilaan. Kuumenna kädenlämpöiseksi.
Nosta kattila liedeltä ja lisää juustonjuoksutin. Peitä kattila kannella ja anna maidon juoksettua lämpimässä 30 min.
Leikkaa hyytyneeseen juustomassaan sistivetoja veitsellä. anna heran erottua juustomassasta n.10min.
Vuoraa iso siivilä kastellulla, puhtaalla harsokankaalla. Nostele juustomassa sen päälle. Painele juustomassaa kevyesti, jotta hera irtoaa massasta. Nosta siivilä kulhoon ja laita loppu harsokangas päälle. Nosta jääkaapiin yön yli valumaan.
Kumoa hyvin valutetu juusto laakeaan uunivuokaan.
Paista juustoa 250'C n.30min. Anna juuston jäähtyä (tai sitten ei..).
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti