Taatelikakku on ollut pitkään suosikkina ja joulukuussa pitää ainakin kerran pari tehdä. Suosikkina pitkään ollut suklaa-taatelikakku. Koitan kuitenkin kehittää/etsiä jotain muuta myös kaveriksi. Tästä taatelipiirakasta tuli yksi suosikki, mutta myös tämä on yksi suosikki.
Taatelipiirakka
200 g pehmeitä taateleita
2 dl vettä
1-2 rkl omenasosetta
100 g voita
1½ dl fariinisokeria
2 kananmunaa
1 dl gluteenittomia jauhoja
2 dl mantelijauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1½ tl leivinjauhetta
½ tl kanelia
½ tl neilikkaa
½ tl kardemummaa
kinuski
2½ dl kuohukermaa
reilu 1 dl fariinisokeria
Pehmennä taatelit soseeksi vesi-omenahillo seokseksessa. Soseuta sauvasekoittimella soseeksi. Lisää voi paloteltuna joukkoon sulamaan. Sekoita kuivat ainekset keskenään. Vaahdota kananmunat sekä fariinisokeri hyväksi vaahdoksi. Sekoita vaahdon joukkoon taateliseos ja lopuksi varovasti sekoitaen myös jauhot.
Kaada piirakkavuokaan ja paista 175'C 20 min. Anna jäähtyä.
Valmista kinuski kermasta sekä fariinisokerista. Keittämiseen menee hellasta riippuen sekä millä lämpötilalla kiehutat 10-20min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti