tiistai 17. joulukuuta 2019

Joulukalenteri 18. luukku: Piparkakku-jäätelökakku

Jäätelö kuuluu jokaiseen vuoden aikaan ja kun lisätään piparkakkua ja puolukkaa niin sopii hyvin myös jouluun.
Itsetehty jäätelö on vaan paaaaljon parempaa kuin kaupasta ostetut.
Harmitti tässä vaan kun en saanut millään tuota päällistä onnistumaan kunnolla että olisi tullut hieno piparkakkupäällinen tuohon päälle. Lopulta se ei olisi edes onnistunut mitenkään kun takina hävisi parempiin suihin ja koitin olla nopea ja saada edes jotain tähän. ... miten niin meillä tykätään piparkakkutaikinasta..




Piparkakku-jäätelökakku

piparkakkutaikina:

100 g voita taimargariinia
1 1/4 dl sokeria
3/4 siirappia
1 kananmuna
5 dl jauhoja (vaaleita gluteenittomia)
2 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1 tl inkivääriä
1 tl neilikkaa
1 tl pomeranssinkuorta
2 tl kardemummaa

Sulata kattilassa rasva, sokei, siirappi ja mausteet. Anna kiehahtaa. Jäähdytä.
Sekoita leivinjauhe jauhojen joukkoon ja sekoita jauhot muiden ainesten joukkoon.
Laita taikina kelmuun ja anna tasoittua seuraavaan päivään.



jäätelöt:

5 dl kermaa (kuohu)
5 kpl kananmunia
1 dl glukoosisiirappia

Erottele kananmunista valkuaiset ja keltuaiset eri kulhoihin. Vaahdota ensin valkuiaiset sitten keltuaiset ja kerma. Sekoita glutoosisiirappi keltuaisten joukkoon.
Jaa seos kahteen kulhoon.

Toiseen kulhoon:
1 rkl vaniljasokeria
2 tl kardemummaa

toiseen kulhoon:
150 g puolukoita hienan kohmeisina ja soseutettuna

Kokoa jäätelökakku.
Irtopohjavuokaan leivinpaperi ja sitten piparkakkutaikinaa. Koko alue täyteen piparkakkutaikinaa, kuvioita tai miten haluatkaan. Laita pakastimeen hetkeksi.
Laita toinen jäätelömassa ensiksi ja laita pakastimeen 20-30min ja lisää sitten toinen jäätelömassa päälle. Pakasta vähintään 4h.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uunitomaatit

Uunitomaatit 1 kg kirsikkatomaatteja tai muita pieniä tomaatteja Sokeria Suolaa Oliiviöljyä Pese kirsikkatomaatit. Halkaise. Laita uunipelli...