Näissä winer nougat karkeissa on vaan jotain..
Jouluun nämä ehdottomasti kuuluvat.
Itsetehden näistä tulee kyllä suussa sulavia. Muutaman kerran aikaisemmin olen näitä tehnyt. Nyt pienellä suklaitten muutoksilla tein. Näistä tuli hiukan erilaisia -hiukan vahvempia kun tummaa suklaata oli enemmän. Ei paljoa, mutta eron huomasi.
Wiener nougat
100 g mantelilastuja
250 g nougattia (5 kpl patukoita)
100 g maitosuklaata
50-100 g tummaasuklaata (käytin 100 g 70%:sta suklaata)
1 rkl voita
Paahda mantelilastut kevyesti. Varo polttamasta.
Paloittele suklaat, nougat ja voi mikron kestävään kulhoon tai sulata vesihauteen päällä. Muista sekoittaa välillä jos sulatat mikrossa ettei suklaa pala. Sekoita paahdetut mantelit sulan seoksen joukkoon.
Kaada seos pieneen kipoon ja laita jääkaappiin tekeytymään. Jähmettyy parissa tunnissa hyvin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti