lauantai 14. joulukuuta 2019

Joulukalenterin 15.luukku: Puolukka-valkosuklaakeksit

Makeita mutta hyviä keksejä. Hiukan erilaista kun usein jouluksi tehdään perinteisiä; lusikkaleipiä, kaneliässiä.. yms. Tosin.. itselle ei keksit kyllä ole kuuluneet jouluun. Ehkä siinäkin voisi olla pannettavaa -tosin eipä kuulu paljon muutakaan. Leivon joulukuussa sen verran ettei jouluaattona, joulupäivänä tai välipäivinä hirveästi enää tee mieli mitään makeaa -senkin sitten korvaa suklailla jos jotain haluaa.
Tätä reseptiä en muunnellut.. Ainakaan paljoa; jauhot vaihdoin gluteenittomiin ja sokerin ja valkosuklaan määrää pienensin.




Puolukka-valkosuklaakeksit

100 g voita tai margariinia
3/4 dl fariinisokeria
1 kananmuna
1 dl kaurajauhoja
1 dl vaaleita gluteenittomia jauhoja
½ tl suolaa
100 g valkosuklaata
3 dl puolukoita

Mittaa huoneenlämpöinen rasva ja sokeri kulhoon. Vaahdota hyvin. Lisää kananmuna, sekoita vaahdon joukkoon. Sekoita jauhot keskenään ja lisää muiden ainesten joukkoon.
Rouhi valkosuklaa ja lisää ainesten joukkoon. Lisää puolukat.
Nosta taikinasta nokareita pellille. Jätä leviämisvaraa, keksit leviävät.
Paista 175'C 13-15min. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uunitomaatit

Uunitomaatit 1 kg kirsikkatomaatteja tai muita pieniä tomaatteja Sokeria Suolaa Oliiviöljyä Pese kirsikkatomaatit. Halkaise. Laita uunipelli...