tiistai 10. joulukuuta 2019

Joulukalenterin 10.luukku; Piparkakku-britaleivos

Puolukkaista ja hyvää. Omaan makuun hiukka liianmakeaa kuitenkin. On ihan hyvä että on opettanut itsensä (ja vähän kai muunkin perheen) vähitellen pienentämään sokerin kulutusta.. Ei tässä nyt niin kauheasti loppujen lopuksi sitä sokeria ole. Tai sitten vaikuttaa kun tein valkoisesta sokerista enkä fariinisokerista niinkuin yleensä.




Piparkakku-britaleivos

pohja:
125 g voita
1 dl sokeria
2 kananmunan keltuaista
1½ dl jauhoja (vaaleita glut.jauhoja)
2 tl leivinjauhetta
½ tl inkivääriä
½ tl kanelia
1 dl maitoa

marenki:
2 kananmunan valkuiaista
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
½ tl kanelia

täyte:
2 dl kuohukermaa
250 g maitorahkaa
2 dl puolukoita
50 g puolukoita

koristeluun:
tomusokeria

Valmista pohja; vaahdota huoneen lämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen.. Sekoita kuivat ainekset keskenään. Lisää kuivat ainekset ja maito vuoronperään muiden ainesten joukkoon.
Valmista marenki; Vaahdota valkuiaiset ja lisää sokeri, vaniljasokeri sekä kaneli valkuaisten joukkoon. Marenki on valmista kunnes et tunne enää sokeri kiteitä ja marenki pysyy kulhossa vaika kääntäisit kulhon väärinpäin.
Laita marenkin pohjan päälle. Paista koko komeus uunissa 175'C n.25min.
Valmista täyte; Vaahdota kerma. Lisää vaahdon joukkoon rahka. Halutessasi voit murskata kaikki puolukat niin täyttestä tulee ihanan punaista tai jättää osan tai kaikki puolukat kokonaisiksi. Piparit voit joko murskata kokonaan tai jättää reiluiksi palasiksi.
Jäähdytä, halkaise ja täytä pohja. Tarjoile mieluiten heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uunitomaatit

Uunitomaatit 1 kg kirsikkatomaatteja tai muita pieniä tomaatteja Sokeria Suolaa Oliiviöljyä Pese kirsikkatomaatit. Halkaise. Laita uunipelli...