Jouluna syödään todella suklaista ja täyttävää ruokaa ihan ähkyksi asti.
Hyvä jouluateria päätös siis voi hyvin olla jotain raikasta. Vaikka tässä on suklaata niin on raikas.
Jos ei ole tarvetta kummallekaan voi hyvin käyttään pandan valkosuklaata.
Lime-valkosuklaavaahto
3 kananmunaa
2 dl kuohukermaa
160-200 g valkosuklaata (itse käytin tätä kaksi levyä)
(3/4 dl sokeria -en lisännyt)
1 limetti
Erottele kananmunan valkuaiset ja keltuaiset toisistaan. Sulata valkosuklaa.
Vatkaa ensin valkuaiset ettei vaahtoon joudu vahingossakaan mitään mikä vaikeuttaisi valkuaisvaahdon syntymistä. Vaahdota keltuaiset ja lopuksi kerma. Pese lime ja raasta kuorta valkosuklaan joukkoon ja purista lopuksi mehu. Jos haluat koristella vaahtoja niin raasta kuorta ennenkuin puristat menun talteen.
Sekoita kaikki ainekset keskenään. Anna jälkiruoan asettua jääkaapissa vähintään tunti ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti