maanantai 2. joulukuuta 2019

Joulukukalenterin 3. luukku; persimonsalaatti


Joulukuun3.pv ja kolmas luukku.
Itselle on ollut vieras ajatus lapsuudesa ja nuoruudessa että joulupöydässä olisi salaattia, vihersalaattia ainakaan. Rosollit, sienisalaatit sun muut raskaat salaatit kyllä, Joista en välittänyt tuon taivaallista.
Aikanaan sitten kun aloin viettämään jouluja miehen suvunkanssa niin pöydässä oli aina jonkinmoinen vihersalaatti. Piristävä lisä todellakin. Tosin kotona kun oltiin en salaattia pitkään aikaan osannut tehdä joulupöytään. Nyt kuitenkin kun on mennyt vuosia eteenpäin niin tuntuisi hullulta jos joulupöydässä ei olisi mitään raikasta salaattia.
Eri salaattivariaatioita tulee varmasti enemmänkin -tämä ei ehkä ollut kuin aikuisten makuun.



Persimonsalaatti

200 g salaattia (jääsalaattia)
150 g salaattijuustoa (chili-valkosipuli)
2 persimonia
1 granaattiomenan siemenet
1 dl chasweypähkinöitä

Pese ja pilko salaatti. Paahda pähkinät kevyesti. Irrota granaattiomenansiemenet kuoresta.  Kuori ja pilko persimonit.
Laita salaatti lautaselle suoraan tai tarjoiluastiaan. Lisää paahdetut pähkinät, granaattiomenansiemenet, persimonin palaset sekä salaattijuustokuutiot.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uunitomaatit

Uunitomaatit 1 kg kirsikkatomaatteja tai muita pieniä tomaatteja Sokeria Suolaa Oliiviöljyä Pese kirsikkatomaatit. Halkaise. Laita uunipelli...