Joulukuun3.pv ja kolmas luukku.
Itselle on ollut vieras ajatus lapsuudesa ja nuoruudessa että joulupöydässä olisi salaattia, vihersalaattia ainakaan. Rosollit, sienisalaatit sun muut raskaat salaatit kyllä, Joista en välittänyt tuon taivaallista.
Aikanaan sitten kun aloin viettämään jouluja miehen suvunkanssa niin pöydässä oli aina jonkinmoinen vihersalaatti. Piristävä lisä todellakin. Tosin kotona kun oltiin en salaattia pitkään aikaan osannut tehdä joulupöytään. Nyt kuitenkin kun on mennyt vuosia eteenpäin niin tuntuisi hullulta jos joulupöydässä ei olisi mitään raikasta salaattia.
Eri salaattivariaatioita tulee varmasti enemmänkin -tämä ei ehkä ollut kuin aikuisten makuun.
Persimonsalaatti
200 g salaattia (jääsalaattia)
150 g salaattijuustoa (chili-valkosipuli)
2 persimonia
1 granaattiomenan siemenet
1 dl chasweypähkinöitä
Pese ja pilko salaatti. Paahda pähkinät kevyesti. Irrota granaattiomenansiemenet kuoresta. Kuori ja pilko persimonit.
Laita salaatti lautaselle suoraan tai tarjoiluastiaan. Lisää paahdetut pähkinät, granaattiomenansiemenet, persimonin palaset sekä salaattijuustokuutiot.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti