tiistai 3. joulukuuta 2019

Joulukalenterin 4.luukku; karpalot kinuskilla

Mikä on parempaa kuin nopea, hyvä ja ehkä vähän terveellinenkin (onhan siinä marjoja) jälkiruoka?
Karpaloiden tilalla voi hyvin käyttää puolukoita tai miksiei tyrniäkin, kunhan taittaa kirpeydellään kinuskin.
Itse pidän enemmän tälläisestä että karpaloita on myös kinuskin päällä. Jos laittaa marjat alle ja kinuskin kaikki päälle niin saa tietysti enemmän makeutta eikä karpalot tunnu niin kirpeiltä -tai sitten kuvittelen vaan.
Sanotaan että kinuski pitäisi tehdä normi valeasta sokerista, fariinisokerilla tehdessä on huijausta. No itse en vaaleaa sokeria edes nykyään käytä kuin Tooisi harvoin. Teen fariinisokerista ihan maunkin kannalta.



200 g karpaloita
2 dl kuohukermaa
½ dl fariinisokeria/vaaleaa sokeria

Valmista kinuski; keitä kerma ja sokeri kasaan pienellä lämmöllä (paistinpannulla tai kattilassa, kummasta nyt tykkää enemmän). Kinuski on valmista (n.10min) kun teet ns.kuulakokeen tiputtamalla pienen määrän kinuskia kylmään veteen. Jos pystyy muotoilemaan kinuskista pallon on valmis.
Kaada kinuski kylmien karpaloiden päälle. Tosin jos antaa kinuskin ensin jäähtyä niin varmaankin on mukavempi syödä ja ehkäpä annoskin voisi olla nätimpi..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uunitomaatit

Uunitomaatit 1 kg kirsikkatomaatteja tai muita pieniä tomaatteja Sokeria Suolaa Oliiviöljyä Pese kirsikkatomaatit. Halkaise. Laita uunipelli...