Hiukan muutettua Maku-lehden Poro-leipäjuustosalaattia.
Poro vaihtui härän (tai nautaahan tuo on, pakkauksessa luki härän) kylmäpaistiin ja karpalot jäi pois. Hyvää ja ruokaisa salaatti siitä huolimatta.
Jos ei joulupöytään halua enää täyttävää salaattia ja pikkujoulut on vielä pitämättä niin hyvä vaihtoehto sinne, tai miks ei uudenvuoden tarjoilupöytään kävisi myöskin.
Härkä-leipäjuustosalaatti
marinoitu leipäjuusto:
70 g pekaanipähkinöitä
250 g leipäjuustoa
pieni nippu tuoretta timjamia (3 rkl leikattuna ja silputtuna)
reilu 2 rkl hunajaa
½ dl omenavinietikkaa
2 rkl rosepippuria (murskattuna)
½ tl rouhittua mustapippuria
3 dl rypsiöljyä
lisäksi:
300 g salaattisekoitusta
n. 1 pkt härän kylmäsavupaistia
Valmista marinaadi; paahda pähkinät kevyesti pannulla. Paloittele leipäjuusto. Mittaa kaikki marinadin ainekset kannellisen astiaan. Sekoita kaikki ainekset hyvin keskenään. Anna marinoitua mielellään 12 tuntia. Sekoittele muutaman kerran aineksia että marinoituu hyvin ja liemi sekoittuu kunnolla kaikkialle.
Revi salaatti tarjoiluastiaan. Lusikoi leipäjuusto ja pähkinät päälle. Laita paistista sellaisia palasia kuin haluat salaatin päälle. Jos marinaadia on yhtään jäljellä eikä kaikki ole imeytynyt juustoon ja pähkinöihin kaada loppu marinaadi salaatin päälle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti