Erilaisia juustoja löytyy joulupöydästä ja tietysti myös uudenvuoden pöydästä.
Hirveästi en ole hilloja harrastanut juustojen kanssa.
Tästä tuli kyllä niin ihanaa että tekisi mieli kyllä syödä ihan sinällään. Mitä sitten on juustojen kanssa.. Voi vaan kuvitella että todellista herkkua.
Hillo käy varmasti hyvin myös;
puuron kanssa
piparkakkujen, voileipäkeksien, näkkileivän, paahtoleivän kera
kakkuihin täytteeksi
jäätelön kanssa
mihin nyt keksiikään..
Ohjeita löytyi netin ihmeelisestä maailmasta vaikka kuinka. Vähensin sokerin määrää -yllättävää.
Persimonhillo
1 kg persimoneja
½ sitruunan kuoriraaste sekä mehu
½ dl vettä
n. ½ tl kardemummaa
1½ dl hillosokeria
Kuori ja paloittele persimonit. Kuutioi erittäin pieniksi palasiksi jos haluat jättää palasia hilloon. Itse jätin palat reiluiksi joka tietysti vaikutti hiukan keittämiseen. Ennenkuin palat olivat kunnolla pehmeitä.
Laita kaikki ainekset kattilaan. Anna kiehua miedolla lämmöllä 15-25min palojen koosta riippuen. Sekoittele välillä. Jäähdytä hillo. Itse soseutin hillon sileäksi.
Purkita. Jos kuumennat purkit uunissa niin säilyvyys on pidempi. Itse en kuumentanut purkkeja kun en usko että tämä millään edes viikkoa kestää.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti