torstai 8. joulukuuta 2022

Luukku 8. Jouluinen pataleipä


Jouluinen pataleipä

3 dl vaaleita glut.jauhoja
2,5 dl kaurajauhoja
0,5 dl tattarijauhoja
1 tl kuivahiivaa
1 tl suolaa
1 tl fenkolinsiemeniä
1 tl anista
0,5 tl pomeranssinkuorta
3 dl vettä
0,5 dl tummaasiirappia

Sekoita kuivat ainekset keskenään. Lisää reilusti kädenlämpöinen vesi- siirappiseos kuivien ainesten joukkoon. Sekoita mutta älä vaivaa. Jätä kohoamaan huoneenlämpöön vähintään 12 tunniksi.
Kumoa taikina jauhotetulle alustalle. Kääntele taikinasta pyöreä leipä. Anna kohota puolisen tuntia.
Laita kylmä pata lämpeämään uuniin siksi aikaa kunnes uunilämpeää 225'C: n
Laita kohonnut leipä kuumaan pataan. Laita kansi kiinni ja paista puolisen tuntia. Ota kansi pois ja laske lämpötila 175'C:n jatka paistamista vielä puolisen tuntia.
Kumoa leipä lämpimänä pois padasta. Älä peitä leivinliinalla niin leipä saa rapsakan kuoren.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uunitomaatit

Uunitomaatit 1 kg kirsikkatomaatteja tai muita pieniä tomaatteja Sokeria Suolaa Oliiviöljyä Pese kirsikkatomaatit. Halkaise. Laita uunipelli...