Puolukkainen joulupiiras
Pohja:
3 dl cashewpähkinöitä
10 kivetöntä pehmeää taatelia
1 dl kookoshiutaleita
0,5 dl kookosöljyä
0,5 tl dl vaniljajauhetta
1 tl kanelia
1 tl pomeranssinkuorta
1 tl kardemummaa
0,5 tl inkivääriä
0,5 tl neilikkaa
Kinuski:
1 dl pekaanipähkinöitä
1 dl kivettömiä pehmeitä taateleita
1 dl vaahterasiirappia
Kookoskerma:
800 g jääkaappikylmää kokosmaitoa
0,5 tl vaniljajauhetta
0,5 tl kardemummaa
0,5 tl pomeranssinkuorta
3/4 tl kanelia
Koristelu:
1 dl puolukoita
1 tl kanelia
Sekoita kaikki pohjan ainekset yhteen monitoimikoneessa. Painele massa piirakkavuokaan. Laita odottamaan jääkaappiin.
Kinuski; Lista pähkinöitä ja taateleita kylmässä vedessä 1 tunti. Kaada vesi pois, lisää vaahterasiirappi ja sekoita tasaiseksi massaksi monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella. Levitä Kinuski piirakkapohjan päälle.
Täyte; Valuta ohut neste pois kookosmaidosta ja lusikoi kiinteä kookosmassa kulhoon. Vatkaa kookosmassa vaniljajauheen, vaahterasiirapin ja mausteiden kanssa kermaiseksi massaksi. Levitä täyte piirakkavuokaan.
Koristele puolukoita ja kanelilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti