lauantai 17. joulukuuta 2022

Luukku 18. Kolmen lihan pata



Ekaa kertaa kokeilin tätä tehdä muusta kuin lampaasta ja muulloinkuin pääsiäiseksi.
Vaihdoin lampaan tilalle hirven ja hyvin sopi tähän.
Ohje on alunperin äiti Ohje yhteen keittokirjaan kirjoitettu erillinen ohje. Ei siis mitään tietoa mistä on alunperin.


Kolmen lihan pata

400 g sikaa
400 g nautaa
300 g hirveä
150 g lanttua
200 g porkkanoita
1 purkki hillosipuli
1 prk tomaattimurskaa/kuorittuja tomaatteja
Vettä
3-4 valkosipulin kynttä
Suolaa
Mustapippuria
Rosepippuria

Pilko lihat palasiksi jos ei ole jo pilkottuna.
Laita kaikki ainekset uunipataan. Huuhtele tomaatti purkki pienellä vesimäärällä (n.0,5 prk). Lisää ainesten joukkoon.
Laita uuniin hautumaan 200'C parisen tuntia. Sekoittele pari kertaa.
Tarjoa keitettyjen perunoiden tai perunamuusin kanssa



 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uunitomaatit

Uunitomaatit 1 kg kirsikkatomaatteja tai muita pieniä tomaatteja Sokeria Suolaa Oliiviöljyä Pese kirsikkatomaatit. Halkaise. Laita uunipelli...