Tätä kakkua löysin kahta eri ohjetta ja tästä versiosta tuli mielestäni parempi. Muutin tietysti gluteenittomaksi.
Allin kakku
200 g voita
3 kananmunaa
1 valkuainen
2 dl fariinisokeria
4 dl vaaleita glut.jauhoja
0,5 tl soodaa
1/4 tl leivinjauhetta
3/4 suolaa
3/4 tl muskottipähkinää
1 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
2,5 dl kaakaojauhetta
2 dl maitoa/kermamaitoa
1 dl appelsiinimehua
Kuorrutus:
50 g voita
(1 keltuainen)
Tomusokeria
4 tl kaakaota/3 palaa tummaa suklaata
1 tl kanelia
4 tl kuumaa kahvia
Vatkaa huoneenlämpöinen voi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen sekoittaen sokerin kanssa vuoronperään.
Sekoita kuivat ainekset keskenään. Siivilöi kuivat ainekset joukkoon. Lisää maito ensin sekoittaen ja lopuksi appelsiinimehu. Sekoita tasaiseksi.
Paista 175'C 45-55 min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti