Suklaapiirakka
pohja:
200 g piparkakkuja
50 g voita tai margariinia
Ripaus suolaa
täyte:
200 g maitosuklaata
200 g tummaasuklaata
2 dl kuohukermaa
30- 50 g voita tai margariinia
Ripaus suolaa
Murskaa piparkakut lisää sulatettu rasva ja suola. Sekoita tasaiseksi ja painele piirakkavuokaan. Laita jääkaappiin odottamaan.
Valmista täyte;
Pilko suklaatat lämpöä/ kuumuutta kestävään kulhoon. Lisää suola suklaiden päälle.
Laita rasva ja kerma kattilaan. Kuumenna melkein kiehuvaksi. Ei haittaa vaikka kerkeisi kiehahtaa hiukan. Lisää kuuma kerma suklaiden päälle. Sekoita niin että suklaa sulaa kokonaan.
Ota piirakka vuoka jääkaapista ja kaada suklaa-kerma pohjan päälle. Laita jääkaappiin hyytymään pariksi tunniksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti