Appelsiini-tyrnikakku
Pohja:
150 g digestivekeksiä
50 g juoksevaa margariinia
1 tl kanelia
1 tl inkivääriä
1 tl neilikkaa
1 tl kardemummaa
Täyte:
5 dl kuohukermaa
400 g appelsiinituorejuusto
2 prk tyrnijugurttia
1 dl tyrnihyytelöä
1 dl appelsiini-tyrnikeittoa
5 tl liivatejauhetta
Kiille:
3 dl appelsiini-tyrnikeittoa
3 rkl tyrnihyytelelöä
0,5 dl appelsiini- tyrnikeittoa
4 tl liivatejauhetta
Murskaa keksit jauheeksi. Lisää rasva sekä mausteet. Sekoita tasaiseksi. Painele seos irtopohjavuokaan pohjalle. Laita odottamaan jääkaappiin.
Valmista täyte; vaahdota kerma vaahdoksi. Sekoita tuorejuuston joukkoon tyrnihyytelö ja sitten jugurtti. Sekoita kerman joukkoon. Lisää liivatejauhe keiton joukkoon. Lämmitä mikrossa juuri kiehuvaksi. Sekoita hyvin ja valuta ohuena nauhana täytteen joukkoon. Sekoita hyvin. Kaada täyteseos pohjan päälle. Anna hyytyä vähintään tunti ennen kiilteen lisäämistä.
Valmista kiille; kaada 3 dl keittoa astiaan. Lisää tyrnihyytelö. Sekoita tasaiseksi esim. Sähkövatkaimella. Lisää liivateseos 0,5 dl keittoa. Lämmitä mikrossa melkein kiehuvaksi. Sekoita ja valuta ohuena nauhana keiton joukkoon. Kaada kiille täytteen päälle. Anna jähmettyä vähintään pari tuntia- yön yli.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti