Pikkuhiljaa alkaa tämä gluteenittomien leipien tekokin onnistumaan. Tai sitten kaikki vaan pitäisi tehdä kylmä kohotuksella.
Saaristolaisleipä
6 dl piimää
1 dl siirappia
½ dl öljyä
2 dl tattarijauhoja
1½ dl pellavansiemen
2 dl riisijauhoja
2 dl tummia glut.jauhoja
2 tl suolaa
2 tl soodaa
1 ps kuivahiivaa
vesi-siirappiseos:
2 rkl vettä
1 rkl siirappia
Piimää ei tarvitse lämmittää kylmäkohotukseen. Sekoita piimä, siirappi ja öljy keskenään. Yhdistä loput ainekset keskenään ja sekoita sitten nesteeseen kaikki hyvin keskenään. Vaivaa kunnolla pari minuuttia. Laita taikina kohoamaan jääkaapiin yön yli.
Voitele leipävuoka ja jauhota pellavansiemen rouheella. Kaada leipätaikina vuokaan ja paista 175'C n. tunti. Paistamisen jälkeen voitele leipä vesi-siirappiseoksella.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti