tiistai 14. joulukuuta 2021

15.luukku

 Pikkuhiljaa alkaa tämä gluteenittomien leipien tekokin onnistumaan. Tai sitten kaikki vaan pitäisi tehdä kylmä kohotuksella.



 

Saaristolaisleipä

6 dl piimää
1 dl siirappia
½ dl öljyä
2 dl tattarijauhoja
1½ dl pellavansiemen
2 dl riisijauhoja
2 dl tummia glut.jauhoja
2 tl suolaa
2 tl soodaa 
1 ps kuivahiivaa

vesi-siirappiseos:

2 rkl vettä
1 rkl siirappia

Piimää ei tarvitse lämmittää kylmäkohotukseen. Sekoita piimä, siirappi ja öljy keskenään. Yhdistä loput ainekset keskenään ja sekoita sitten nesteeseen kaikki hyvin keskenään. Vaivaa kunnolla pari minuuttia. Laita taikina kohoamaan jääkaapiin yön yli.
Voitele leipävuoka ja jauhota pellavansiemen rouheella. Kaada leipätaikina vuokaan ja paista 175'C n. tunti. Paistamisen jälkeen voitele leipä vesi-siirappiseoksella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uunitomaatit

Uunitomaatit 1 kg kirsikkatomaatteja tai muita pieniä tomaatteja Sokeria Suolaa Oliiviöljyä Pese kirsikkatomaatit. Halkaise. Laita uunipelli...