sunnuntai 5. joulukuuta 2021

5.luukku

 Voiko juustokakku enää helpommin tehdä?

Olen tehnyt perinteisesti liivatteella hyydytettyä, tyydyttänyt suklaalla, paistanut uunissa. Näin pakkasessa jäähdytettynä ehkä kuitenkin helpoin tehdä ja mukavan tuntuinen - vähän niinkuin jäätelöä söisi. Ja minähän rakastan jäätelöä 😍




Jäädytetty suklaakakku

2.5 dl Fazerina granola suklaa mysliä
6 taateleita
50 g margariinia

Sulata rasva ja pilko taatelit pieniksi palasiksi. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Taputtele kakkuvuokaa pohjalle ja laita jääkaappiin odottamaan täytettä.

2.5 dl vaniljakastiketta
200 g vaniljatuorejuustoa
70 g tummaa suklaata

Vaahdota vaniljakastike. Hienonna suklaa ja sekoita tuorejuuston kanssa. Yhdistä kaikki keskenään. Kaada pohjan päälle. Laita hetkeksi (n.puolituntia) pakastimeen.

20 g tummaa suklaata

Sulata suklaa. Laita sulanutta suklaata kakun päälle ja vedä esim hammastikulla kuvioita kakun pintaan. Jäädytä parisen tuntia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uunitomaatit

Uunitomaatit 1 kg kirsikkatomaatteja tai muita pieniä tomaatteja Sokeria Suolaa Oliiviöljyä Pese kirsikkatomaatit. Halkaise. Laita uunipelli...