tiistai 21. joulukuuta 2021

21.luukku

 

Riisipuuro kuuluu jouluun aika monella. Itse tykkään syödä fariinisokerilla & kanelilla. Vaihtoehtoisesti käy rusinasoppakin tai sekametelisoppa niinkuin jotkut sanoo. Tämä on ihan perinteinen ohje joka löytyy kyllä jokaisen (ainakin pitäisi) puuroriisipussin kyljestä.
Moni sanoo että riisipuuro palaa helposti pohjaan. Jotkut tekee vallan veteen ja lisää lopuksi vasta kermaa hiukan. Jotkut tekee normi maitoon (sininen tai punainen purkki). Jotkut kehuu kiehu maitoa. Maidottoman saa tekemällä kaura- tai mantelimaitoon. Itse teen laktoosittomaan maitoon (ehdottomasti punainen purkki).


Riisipuuro

2dl vettä
2dl puuroriisiä
½-1  tl suolaa
1l maitoa

Kiehuta vesi. Lisää puuroriisi sekä suola. Laske hiukan lämpöä pienemmäksi. Imeytä keittämällä vesi riiseihin. Lisää maitoa ensin vähän (niin että riisit peittyvät kunnolla). Anna kiehua vähän aikaa ennenkuin lisäät loput maidosta. Laske lämpöä vielä hiukan. Keittele puuroksi välillä sekoittaen (tai aika useasti jos et laita kattilan ja levyn väliin mitään). Varo polttamasta puuroa pohjaan.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uunitomaatit

Uunitomaatit 1 kg kirsikkatomaatteja tai muita pieniä tomaatteja Sokeria Suolaa Oliiviöljyä Pese kirsikkatomaatit. Halkaise. Laita uunipelli...