lauantai 18. joulukuuta 2021

18.luukku

 Fudgea olen aikalailla tehnyt laidasta laitaan. Tämä yllätti kyllä. Hyvää mutta älyttömän makeaa - ei ainakaan montaa tarvitse kerralla syödä. Ohjeen löysin täältä. Suluissa mitä muutin.




Korvapuustifudge

1 prk kondersoitua maitoa ( kookospohjaista)
600 g valkosuklaata (pandan 4x145g)
2 tl kardemummaa
25 g voita
1 tl perunajauhoja
1 rkl sokeria (fariinisokeria)
1rkl kanelia
Päälle:
raesokeria

Sulata voi. Anna hetki jäähtyä. Lisää joukkoon perunajauhot, kaneli ja sokeri. Sekoita tasaiseksi.
Kaada kondersoitumaitu maito kattilaan ja pilko valkosuklaa joukkoon. Kuumenna seosta niin että valkosuklaa on sulanut kunnolla. Lisää kaardemumma, sekoita kunnolla. Kaada osa voiseoksesta massan joukkon. Sekoita hulettomasti. Kaada massa vuokaan ja levitä loppu voiseos pinnalle ja marmoroi. Anna fudgen jäähtyä hieman ennen raesokerin lisäämistä. Sokeri sulaa muuten pinnalle.
Anna jähmettyä vähintään 3-4 tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uunitomaatit

Uunitomaatit 1 kg kirsikkatomaatteja tai muita pieniä tomaatteja Sokeria Suolaa Oliiviöljyä Pese kirsikkatomaatit. Halkaise. Laita uunipelli...